Marokko start binnenkort met vaccineren dakloze kinderen

marokko
10
15 sep '21
Marokko zal binnenkort starten met het inenten van jonge schoolverlaters en dakloze kinderen.

Dat meldt de Marokkaanse pers vandaag naar aanleiding van verklaringen van Moulay Said Afif, lid van de vaccinatiecommissie van het zorgministerie.

Volgens Afif zal de groep worden opgeroepen zodra het inenten van schoolgaande jongeren aan de gewenste vaccinatiegraad voldoet. De verklaring komt op dezelfde dag dat het zorgministerie bekend maakt dat in slechts twee weken tijd meer dan een miljoen schoolgaande jongeren zijn ingeënt tegen COVID-19.

Marokko startte 31 augustus met het vaccineren van scholieren met als doel de groepsimmuniteit in het onderwijs te versnellen. De campagne richt zich op meer dan 3 miljoen studenten, stagiaires van particuliere en openbare scholen, buitenlandse scholen en instellingen voor beroepsopleiding.

De scholieren kunnen zonder afspraak terecht bij ruim 700 vaccinatiecentra in heel Marokko. De inenting gebeurt "gratis en vrijwillig" en vindt plaats met instemming van ouders en voogden.

In Marokko overleden in augustus acht kinderen als gevolg van een coronabesmetting, 117 anderen belandden op de intensive care. Het onderwijsministerie besloot eerder deze maand om de start van het schooljaar met een maand uit te stellen, van 3 september naar 1 oktober om "veilige omstandigheden te garanderen".

© MAROKKO.NL 2021
marokko
kinderen
jongeren
onderwijs
schoolverlaters
dakloos
vaccinatiecampagne
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?