3000 Franse zorgmedewerkers geschorst na negeren vaccinatieplicht

buitenland
0
16 sep '21
In Frankrijk zijn ongeveer 3000 zorgmedewerkers geschorst omdat ze niet met een coronavaccin zijn ingeënt.

De vaccinatieplicht voor het personeel in onder meer ziekenhuizen en verzorgingstehuizen ging woensdag in, vanaf dat moment moesten werkgevers de regel handhaven.

Zorgmedewerkers moeten minstens één prik hebben gehad. De meeste schorsingen zijn tijdelijk, zegt Gezondheidsminister Olivier Veran tegen het Franse RTL Radio. Volgens hem laat een grote groep zich alsnog inenten nu men ziet dat de vaccinatieplicht een feit is. Ongevaccineerden mogen niet werken en krijgen ook niet betaald.

De Franse vaccinatiecampagne ging langzaam van start, maar is inmiddels een van de meest succesvolle ter wereld. President Emmanuel Macron kondigde de vaccinatieplicht medio juli aan, als onderdeel van een groter pakket aan maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een daarvan was de invoering van de coronapas in restaurants, sportscholen en andere publiek toegankelijke locaties.

De maatregelen, waar elke week nog protesten tegen plaatsvinden, moeten niet alleen de vaccinatiegraad verhogen maar ook een nieuwe besmettingsgolf in het najaar voorkomen. Volgens de meest recente cijfers hebben bijna 50 miljoen mensen hun eerste coronaprik gehad.

Onder volwassenen is dat 90 procent van de leeftijdsgroep.

© ANP 2021
frankrijk
vaccinatieplicht
coronavirus
verzorgingshuis
emmanuel macron
olivier véran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?