Boulahrouz aan de slag als assistent-trainer bij AZ

sport
0
18 sep 10:36
Khalid Boulahrouz gaat aan de slag als assistent-trainer bij AZ. De 39-jarige oud-international heeft een tweejarig contract getekend in Alkmaar.

"Dit is een nieuwe fase in mijn carrière. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar dit is een mooie mogelijkheid om veel ervaring op te doen.", aldus Boulahrouz.

"Ik heb altijd gezegd dat ik nooit trainer wilde worden, maar Robin van Persie heeft mij overgehaald om het in ieder geval te proberen. Dat ben ik hier bij AZ gaan doen en dat is mij enorm goed bevallen. Ik heb er heel veel plezier in om mijn ervaringen te delen met de jongens op het veld".

Boulahrouz sluit als assistent- en specialistentrainer definitief aan bij de staf van de A-selectie, waarbij hij al sinds de voorbereiding betrokken was. Hij gaat hoofdtrainer Pascal Jansen assisteren.

Kennis en ervaring
"Khalid is vorig seizoen bij de club gekomen en heeft als beginnend trainer snel zijn taken opgepakt", aldus Max Huiberts, directeur voetbalzaken. "Voorafgaand aan dit seizoen hebben we hem gevraagd aan te sluiten bij de staf van het eerste elftal. Hij heeft in korte tijd bewezen dat hij zijn kennis en ruime ervaring in de top van de voetbalwereld op goede wijze weet over te brengen op de spelers."

Boulahrouz speelde in de jeugd van AZ. Later kwam hij uit voor RKC en Feyenoord en speelde hij in het buitenland voor onder meer Chelsea en VfB Stuttgart.

© ANP 2021
khalid boulahrouz
az
robin van persie
pascal jansen
max huiberts
feyenoord
chelsea fc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi