Israël arresteert laatste twee ontsnapte Palestijnse gevangenen

buitenland
4
19 sep 9:32
De Israëlische politie heeft zondagochtend de laatste twee van zes voortvluchtige Palestijnse gevangenen opgepakt.

De Palestijnse vrijheidsstrijders ontsnapten ruim twee weken geleden via een zelf gegraven tunnel uit een zwaarbeveiligde gevangenis.

De nu gearresteerde mannen werden opgespoord in de stad Jenin. Vorige week zaterdag werden twee voortvluchtigen gepakt op een parkeerplaats in een dorp bij Nazareth, waar twee anderen eerder al waren aangehouden.

Een van de ontsnapte gevangenen was een voormalige leider van de verzetsgroep Islamitische Jihad. Ook het vermeende brein achter de ontsnappingspoging werd toen in de boeien geslagen.

De gevangenen zijn Palestijnse vrijheidsstrijders die veroordeeld zijn voor het plannen of uitvoeren van aanvallen tegen de Israëlische bezetters. Na hun ontsnapping startten de politie en het leger een grote zoektocht.

Israëlische bezettingstroepen gingen massaal naar de Westelijke Jordaanoever en ook werden er toegangspunten naar Palestijnse Gebieden afgesloten. Het is heel gebruikelijk dat Israël collectieve bestraffing uitoefent op alle Palestijnen in een poging om elk vorm van verzet te ontmoedigen.

De ontsnapping uit de gevangenis werd door de Palestijnen als een "grote overwinning" gezien. De zes ontsnapten waren meteen uitgegroeid tot helden voor veel Palestijnen.

Aan Israëlische zijde werd deze gezien als een grote mislukking op het gebied van veiligheid en inlichtingen.

© MAROKKO.NL 2021
palestina
israel
gevangenen
ontsnapping
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi