India gaat dit jaar weer coronavaccins exporteren

marokko
0
20 sep 13:59
India gaat de export van coronavaccins dit jaar hervatten.

Het Aziatische land is wereldwijd de grootste producent van Covid-19-vaccins, maar stopte in april met het delen van de middelen vanwege de enorme corona-uitbraak onder de eigen bevolking.

De eerste doses worden in oktober, november of december verstuurd, terwijl de productiecapaciteit verder wordt vergroot. Minister Mansukh Mandaviya van Volksgezondheid zegt dat alle vaccins die in eigen land niet nodig zijn, zullen worden geëxporteerd.

India geeft nu nog prioriteit aan de levering aan buurlanden en landen die via het Covax-programma vaccins ontvangen.

Marokko
Marokko bestelde in coronajaar 2020 zo'n 25 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin bij het Serum Institute of India (SII), maar leveringen liepen begin dit jaar vertraging op, onder meer door de uitbraak van de Delta-variant.

Het Noord-Afrikaanse land ontving recentelijk slechts mondjesmaat het AstraZeneca-vaccin. Leveringen vonden plaats als onderdeel van het COVAX-programma.

Productie opvoeren
India wil tegen december de eigen volwassen bevolking hebben ingeënt. Van alle volwassenen heeft 64 procent een eerste coronaprik gehad. 22 procent is volledig ingeënt. De vaccinatiecampagne gaat steeds beter omdat er meer vaccins worden geproduceerd en dus ook meer mensen kunnen worden geprikt.

Sinds augustus worden in India 200 miljoen doses per maand geproduceerd, een verdriedubbeling ten opzichte van april. Volgende maand moeten dat er 300 miljoen zijn.

© ANP/Marokko.nl 2021
vaccin
india
astrazeneca
marokko
sii
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi