VS laten gevaccineerde reizigers uit EU en VK toe vanaf november

buitenland
0
20 sep 18:05
Volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn vanaf "begin november" welkom in de Verenigde Staten, aldus het Witte Huis.

Het strenge reisbeleid dat aan het begin van de coronapandemie werd ingevoerd, wordt versoepeld.

Reizigers moeten zich na aankomst wel laten testen en een mondkapje dragen. Afreizen naar de VS is momenteel vrijwel onmogelijk voor mensen die geen Amerikaans paspoort of verblijfsvergunning hebben. Er gelden enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld voor directe familieleden.

Brussel en Londen versoepelden eerder al de reisbeperkingen voor reizigers vanuit de VS, maar andersom bleef de versoepeling voor reizigers vanuit de EU en het VK uit. Later werden de niet-essentiële reizen uit de VS weer aan banden gelegd. De VS staan al achttien maanden geen niet-noodzakelijke reizen vanuit de Europese Unie toe. EU-ambassadeur Stavros Lambrinidis in Washington liet weten de afgelopen tijd hard te hebben gelobbyd tegen het inreisverbod.

Europese bewindslieden verwelkomden het besluit. "Fantastisch nieuws, voor Duitse en Europese investeringen, onze exporten en transatlantische relaties", twitterde de Duitse vicepremier Olaf Scholz. Eurocommissaris Thierry Breton (Industrie) ziet de versoepeling als "een logisch besluit gezien het succes van onze EU- vaccinatiecampagne." Ook de Britse premier Boris Johnson reageerde verheugd op het nieuws dat volgens hem de handel een impuls zal geven en families en vrienden aan beide kanten van de oceaan zal herenigen.

De Amerikaanse autoriteiten verlengden ondertussen het verbod op niet-essentiële reizen over land vanuit Canada en Mexico tot 21 oktober.

© ANP 2021
verenigde staten
europese unie
olaf scholz
coronapas
thierry breton
verenigd koninkrijk
boris johnson
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi