Onderzoek na meldingen over seks-voor-cijfers op Hassan-I-universiteit in Rabat

marokko
0
17 sep 19:26
De Hassan I universiteit in Rabat is verwikkeld in een groot schandaal na meerdere aantijgingen van seksueel misbruik op het juridische opleidingsprogramma.

Gelekte WhatsApp-gesprekken duiden op seksueel getinte gesprekken tussen een professor en meerdere studenten. Naast seksueel getinte teksten zouden de berichten ook seksuele video's bevatten.

Het Ministerie van Onderwijs is een onderzoek gestart. Twee studenten die betrokken waren bij de WhatsApp-teksten zijn ondervraagd en beide bevestigden het contact met de professor, evenals een akkoord over betere cijfers in ruil voor seksuele gunsten.

Het is niet de eerste keer dat een onderwijsinstelling verwikkeld raakt in een seksueel schandaal. In 2017 werd een hoogleraar wiskunde aan de Abdel Malek Saadi Universiteit ontmaskerd nadat hij een vergelijkbare afspraak met zijn studenten had gemaakt. Er lekten berichten uit van een voormalige student waarin werd beschreven dat de professor zijn studenten ten minste vier jaar betere cijfers heeft aangeboden in ruil voor seks.

De Al-Akhawayn-universiteit in Ifrane (AUI) werd eerder dit jaar ook in verband gebracht met beschuldigingen van wanbeheer van gevallen van seksuele intimidatie. De directie van de onderwijsinstelling ontsloeg een homoseksuele leraar wegens vermeend ongepast gedrag.

De zaak kwam aan het licht nadat intieme foto's van de onderwijzer waren gelekt naar zowel studenten als personeel. Studenten verweten de school van het onvoldoende verstrekken van ondersteunende middelen voor studenten en docenten die het slachtoffer zijn geworden van aanranding terwijl ze op de campus waren.

Het schandaal had verstrekkende gevolgen voor de school en resulteerde in een tijdelijke opschorting van de financiering vanuit het Middle East Partnership Initiative (MEPI) van de Verenigde Staten.

Zowel AUI als de Hassan I Universiteit behoren tot de beste onderwijsinstellingen in Marokko en worden vermeld in wereldwijde universitaire ranglijsten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
hassan ii universiteit
seks
cijfers
hoogleraar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi