Biden: beslissend decennium is aangebroken voor mensheid

buitenland
10
21 sep 16:43
De Amerikaanse president Joe Biden heeft bij zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, gezegd dat wat hem betreft een beslissend decennium in de geschiedenis van de mensheid is aangebroken.

Het was de eerste VN-toespraak van Biden sinds hij president van de VS werd. "We moeten intensiever dan ooit samenwerken om de wereldwijde gemeenschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Alle landen in de wereld hebben een verantwoordelijkheid om de banden met elkaar aan te halen. We zoeken geen nieuwe Koude Oorlog, ondanks dat er meningsverschillen zijn," zei Biden.

Volgens Biden zijn klimaatverandering, de coronacrisis en de nucleaire proliferatie de drie grootste bedreigingen. "We blijven alle diplomatieke middelen inzetten om te voorkomen dat Iran in het bezit komt van atoomwapens," aldus de Amerikaanse president.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro sprak voor Biden. Hij zei dat de milieuwetten van zijn land als model moeten dienen voor de wereld. Hij beloofde de inzet van zijn regering voor de uitbanning van illegale ontbossing kracht bij te zetten.

© ANP 2021
verenigde staten
joe biden
klimaatverandering
coronavirus
koude oorlog
iran
brazilië
jair bolsonaro
verenigde naties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi