Wilders trekt van leer tegen migratie en 'woke-dictatuur'

algemeen
9
22 sep 12:00
In een debat dat officieel gaat over de begrotingsplannen van het kabinet, trekt PVV-leider Geert Wilders fel van leer tegen de komst van vluchtelingen uit Afghanistan.

Ook haalde hij fel uit tegen wat hij de "vreselijke woke-dictatuur van politiek correct Nederland" noemt.

Zijn betoog kwam de oppositiepoliticus op felle kritiek van tegenstanders te staan. "Ons land zit bombvol, proppenvol", aldus Wilders in de Algemene Politieke Beschouwingen. "Ik heb geen zin in 50.000 Afghanen. We kunnen mensen in Nederland zelfs niet een fatsoenlijke sociale huurwoning geven."

Maar het gebrek aan sociale huurwoningen is het kabinet aan te rekenen, werpt Denk-voorman Farid Azarkan tegen. "Daar zitten toch de daders", zegt Azarkan, wijzend naar het ministersvak in de Kamer.

"Waarom gaat u naar de mensen die niets hebben, die alles opgeofferd hebben, die als slachtoffer hier naartoe willen?" Volgens D66'er Rob Jetten heeft Wilders een "droevig wereldbeeld".

Wilders laat ook zijn afkeer blijken van lessen over seksuele diversiteit die basisschoolleerlingen krijgen. Jetten wijst in reactie daarop op de hoge zelfmoordcijfers onder lhbti-jongeren.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2021
geert wilders
pvv
afghanistan
farid azarkan
tweede kamer
sociale huur
woke
lhbti
rob jetten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi