Errachidia: 4 nieuwe arrestaties wegens vermeende banden met terreurcel

marokko
0
22 sep 17:06
De gerechtelijke politie (BCIJ) arresteerde op 16, 20 en 22 september vier andere personen wegens vermeende banden met de Daesh-terreurcel in Errachidia.

De politie heeft vorige week dinsdag drie mensen opgepakt die er van worden verdacht trouw te hebben gezworen aan Daesh en aanslagen in Marokko beraamden. De groep noemde zichzelf 'Jamaât Attawhid Al Islami Bi Al Maghrib'.

Onderzoek naar de zaak leidde tot de aanvullende arrestaties. Leden van de terreurcel waren zich aan het voorbereiden om terroristische aanslagen te plegen en hadden het daarbij vooral gemunt op veiligheids- en militaire installaties.

Ook werd tijdens het politieonderzoek een lijst aangetroffen met daarop namen van ambtenaren die bij de beoogde overheidsdiensten werken.

Onder de arrestanten van vorige week bevindt zich ook de leider of 'emir' van de groep. Hij zou zijn winkelruimte hebben gebruikt voor het verrichten van gebeden en het verspreiden van zijn extremistische ideologie. Het was voor leden van zijn groep verboden om in reguliere moskeeën het gebed te verrichten.

De arrestanten hadden trouw gezworen aan de 'emir' en hun bereidheid uitgesproken om zich aan te sluiten bij 'Wilayate Khorassan', de oude naam die werd gegeven aan delen van Afghanistan en Pakistan in Centraal Azië. Ook verheerlijkten ze de recente terreurdaden op de luchthaven in de Afghaanse hoofdstad.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
errachidia
terrorisme
dgst
bcij
daesh
afghanistan
jamaât attawhid al islami bi al maghrib
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi