Marokko: OM opent onderzoek naar doodgeschoten politicus

marokko
0
22 sep 9:27
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat onderzoek doen naar de dood van Abdelwahab Belfkih, lid van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM).

De politicus werd dinsdagochtend ernstig gewond aangetroffen in zijn huis in Sidi Ifni, hij stierf aan de gevolgen van een schotwond.

Vlak na zijn overlijden werd gemeld dat de politicus zelfmoord zou hebben gepleegd. De officier van justitie beval een diepgaand gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden van zijn dood.

Tijdens vooronderzoek in het huis van de politicus trof de politie een jachtgeweer aan dat bij de schietpartij zou zijn gebruikt, evenals bloedvlekken.

De dood van Belfqih kwam een ​​paar dagen nadat hij zijn besluit had aangekondigd om zich terug te trekken uit de politiek. Volgens rapporten was de plotselinge terugtrekking van de voormalige USFP-politicus te wijten aan het besluit van PAM om de verkiezingsaanbevelingen voor de regionale raadsvoorzitter voor de regio Guelmim-Oued Noun in te trekken.

De afwijzing was extra zuur omdat Belfkih in juli zijn oude partij USFP aan de kant had gezet voor PAM. In aanloop naar de verkiezingen beloofde hij ingrijpende veranderingen door te voeren en verdedigde hij stellig het programma van zijn nieuwe partij.

PAM-voorzitter Abdellatif Ouahbi rechtvaardigde zijn besluit om Belfkih aan de kant te zetten door juridische tegenslagen van de oud-burgemeester. Het Openbaar Ministerie verdenkt Belfkih en zijn handlangers er van op grote schaal onroerend goed te hebben gestolen.

Hij werd vervolgd voor de diefstal van onroerend goed en percelen in de provincie Guelmim. De rechtbank in Rabat besloot begin dit jaar dat Belfkih het land niet mocht verlaten zolang het gerechtelijk onderzoek nog liep.

Nog tien anderen waren betrokken bij de grootschalige vastgoedfraude.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2021
marokko
guelmim
abdelwahab belfkih
openbaar ministerie
onderzoek
pam
usfp
schotwond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi