Beni Mellal: 226 jaar celstraf voor 14 verdachten in afschuwelijke verkrachtingszaak 'tattoomeisje' Khadija

marokko
2
22 sep 20:47
De rechtbank in Beni Mellal heeft elf beklaagden veroordeeld tot celstraffen van in totaal 226 jaar voor de ontvoering, verkrachting en verminking van de destijds 17-jarige Khadija.

In totaal zijn veertien mannen schuldig bevonden aan verkrachting van een minderjarige, ontvoering, marteling, mensenhandel, verlaten van een plaats delict, deelname aan een georganiseerde criminele bende en het niet-helpen van een persoon in gevaar.

De rechtbank veroordeelde 11 van de 14 beklaagden tot een gevangenisstraf van 20 jaar. Een minderjarige verdachte werd veroordeeld tot drie jaar celstraf. Twee anderen kregen voorwaardelijke straffen van twee en één jaar.

Daarnaast moeten de beklaagden boetes en een schadevergoeding betalen van in totaal 200.000 DH (€ 19.000).

Met het vonnis komt een eind aan één van de meest spraakmakende verkrachtingszaken in de geschiedenis van het land.

Khadija uit Oulad Ayad werd in 2018 ontvoerd, maandenlang verkracht en verminkt door een groep van elf mannen in de leeftijden 16 tot en met 28 jaar oud.

De daders brachten haar eerst naar een braakliggend terrein waar ze haar verkrachtten en sloten haar vervolgens voor twee maanden op in een huis waar ze haar voor geld ook met andere mannen deelden. Ook werd ze onder dwang getatoeëerd.

Op haar lichaam getuigen sporen van brandwonden van sigarettenpeuken en tatoeages nog altijd het leed dat ze heeft doorstaan. 

© MAROKKO.NL 2021
marokko
beni mellal
oulad ayad
verkrachting
khadija
tattoomeisje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi