Premier Akhannouch verkozen tot burgemeester Agadir

marokko
17
24 sep 13:10
Regeringsleider Aziz Akhannouch is vrijdag verkozen tot burgemeester van Agadir.

De premier was de enige kandidaat voor het burgemeesterschap van de havenstad met een half miljoen inwoners, de uitslag is dan ook geen verrassing.

De premier had op 14 september zijn kandidatuur ingediend voor het gemeentehuis van Agadir dat hij leidde tussen 2003 en 2009. Het gemeentehuis werd sindsdien geleid door de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), de grote verliezer van de algemene verkiezingen eerder deze maand.

RNI won de gemeenteraadsverkiezingen van 8 september in Agadir en behaalde 29 van de 61 zetels, op flinke afstand van regeringscoalitiepartij Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM) die zes zetels binnensleepte.

De PJD en USFP hielden elk vijf zetels over, regeringscoalitiepartij Istiqlal heeft vier zetels. Andere politieke formaties deelden de 12 resterende zetels in de gemeente.

Akhannouch beloofde van Agadir "de stad van de toekomst" te maken door het openbaar vervoer te moderniseren, nieuwe buslijnen te creëren, taxi's te vernieuwen, meer groen en nieuwe stedelijke centra te ontwikkelen rondom bestaande markten en pleinen.

Hij wil daarnaast de horeca nieuw leven inblazen en het toeristisch aanbod diversifiëren. In een persverklaring sprak Akhannouch zijn vastberadenheid uit om te werken volgens een participatieve benadering waarbij andere partners worden betrokken om meer ontwikkelingsprojecten in Agadir uit te voeren.

In een eerdere persconferentie verwees Akhannouch naar zijn partijprogramma waarin hij maatregelen opsomt die in de komende tien jaar zijn verkiezingsbelofte moeten realiseren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
agadir
burgemeester
aziz akhannouch
rni
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi