RAM verandert vliegroute van 15 vluchten per week na sluiting Algerijns luchtruim

marokko
0
23 sep 16:55
Vanwege de sluiting van het Algerijnse luchtruim voor Marokkaanse militaire-, en burgerluchtvaart zal Royal Air Maroc (RAM) een aantal vliegroutes moeten herzien.

Het gaat om 15 vliegroutes naar onder meer Tunesië, Egypte en Turkije.

Volgens een woordvoerder van RAM is het zeer onwaarschijnlijk dat de luchtvaartmaatschappij vliegverbindingen zal opschorten op vluchten gaat annuleren. De getroffen landen zijn volgens RAM makkelijk te bereiken via aanvliegroutes boven de Middellandse Zee.

Algerije besloot woensdagavond om het luchtruim te sluiten voor "alle Marokkaanse civiele en militaire vliegtuigen, evenals die met een Marokkaans registratienummer.". De maatregel is volgens Algiers het gevolg van "aanhoudende provocaties en vijandige praktijken van Marokkaanse zijde".

Nog geen maand geleden besloot de Algerijnse regering al om alle betrekkingen met buurland Marokko op te schorten. De Algerijnse buitenlandminister Ramtane Lamamra beweerde destijds in een televisieverklaring dat Marokko steun zou hebben verleend aan de Beweging voor het Zelfbeschikkingsrecht van Kabylië (MAK).

De organisatie pleit voor onafhankelijkheid van het Kabylië - een Berber-etnische groep in het noorden van Algerije- en werd onlangs door Algerije aangemerkt als terroristische organisatie.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
algerije
royal air maroc
ram
luchtruim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi