Zwavelwolk na vulkaanuitbarsting La Palma op weg naar Marokko

buitenland
0
24 sep 9:25
Door de vulkaanuitbarsting op het Spaanse La Palma drijft een wolk met een verhoogde concentratie zwaveldioxide richting Marokko het westen van Europa.

De wolk zal vanaf vrijdag Marokko bereiken.

Op basis van de informatie is er nu geen reden om te veronderstellen dat er risico's zijn voor de volksgezondheid, stelt het Marokkaanse ministerie van Milieu.

Op sociale netwerken vreest men dat de zwavelwolk zal bijdragen aan de vorming van zure regen in Marokko. Het nationale meteorologisch instituut (DMN) heeft voor zaterdag regen voorspeld in het noorden van Marokko. Volgens DMN is de neerslag niet specifiek gelinkt aan de zwavelwolk.

De Cumbre Vieja-vulkaan op het Canarische eiland barstte zondag uit. Die eruptie heeft onder meer enorme, verwoestende lavastromen veroorzaakt. Ook komt er veel giftige zwaveldioxide vrij.

Volgens het vulkanologisch instituut van de Canarische Eilanden (Involcan) zou de uitbarsting van de vulkaan "tussen 24 en 84 dagen" kunnen duren. Dagelijks wordt tussen de 6.000 en 11.500 ton zwaveldioxide in de atmosfeer gespuwd.

© MAROKKO.NL 2021
spanje
canarische eilanden
vulkaanuitbarsting
wolk
windrichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi