Rutte extra beveiligd wegens dreiging aanslag of ontvoering door 'Mocromaffia'

algemeen
26
27 sep 10:26
Demissionair premier Mark Rutte wordt extra beveiligd omdat er plannen zouden zijn om een aanslag op hem te plegen of hem te ontvoeren.

Dat bevestigen bronnen maandag na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens de krant komt de dreiging uit criminele hoek.

In de omgeving van Rutte zouden 'spotters' zijn gesignaleerd, criminelen die de omgeving van tevoren verkennen. Die spotters zouden banden hebben met de Mocro-maffia. De plannen ten aanzien van Rutte zouden passen in de 'terreurcampagne' die de zware georganiseerde misdaad sinds enige jaren voert.

De moorden op de broer van de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries worden eveneens als onderdeel daarvan beschouwd, evenals de aanslagen op het gebouw van De Telegraaf en Panorama.

De (vermoedelijke) uitvoerders van die moordaanslagen zijn gepakt, naar tussenpersonen en opdrachtgevers wordt nog volop onderzoek gedaan. De internationale cocaïnehandel, waarin miljarden omgaan, vormen de achtergrond van het keiharde onderwereldgeweld.

De moorden op de broer van de kroongetuige, advocaat Wiersum en De Vries hebben tot extreme veiligheidsmaatregelen geleid. Wiersum was de advocaat van de kroongetuige, De Vries trad op als zijn adviseur en vertrouwenspersoon. Rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij Marengo worden zwaar beveiligd.

PVV-leider Geert Wilders noemt het "verschrikkelijk" dat minister-president Mark Rutte, net als hij, zware beveiliging nodig zou hebben in verband met een ernstige dreiging. "Dit gun je helemaal niemand", twittert hij.

© ANP 2021
mocromaffia
beveiliging
ontvoering
mark rutte
derk wiersum
peter r. de vries
skipicym
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi