Hoge Polisario-officier gedood bij FAR-operatie

marokko
8
30 sep '21
Weer is een hooggeplaatst lid van het Polisario-Front omgekomen bij een operatie van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR).

Salem Lahbib Cheddad gaf leiding aan het wervingsprogramma van het 'Ministerie van Defensie'.

Hij bezweek woensdag aan zijn verwondingen nadat een FAR-eenheid het vuur opende op voertuigen van Poliario-milities die op weg waren naar de Marokkaanse veiligheidsmuur nabij Doukje. Bij de beschietingen vielen meerdere doden en gewonden onder de leden van Polisario-eenheid die Cheddad vergezelde.

De dood van Cheddad is nog niet officieel aangekondigd door Polisario. Het nieuws gaat rond op enkele Sahrawi-nieuwssites, in de Tindouf-kampen en wordt onder meer aangehaald door de Spaanse pers.

Cheddad werd in januari 2016 benoemd tot hoofd van de '7e militaire regio'. De dood van Cheddad komt bovenop het overlijden van Dah El Bendir eerder dit jaar.

Het hooggeplaatste militielid kwam begin april om het leven tijdens een FAR-operatie in het Touizgui-gebied, ten oosten van de Marokkaanse veiligheidsmuur. Ook andere militieleden zouden bij dezelfde aanval zijn gedood en verwondt.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
doukje
far
polisario
sahara
veiligheidsmuur
salem lahbib cheddad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?