Marokko registreerde dit jaar 285 bosbranden tot nu toe

marokko
0
1 okt 18:38
Van januari tot en met september 2021 is ruim 2.782 hectare bos geteisterd door 285 branden.

Dat meldt het Ministerie van Water- en Bosbeheer (Ministerie van Landbouw) donderdag.

De schade als gevolg van bosbranden is afgenomen met 47 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De afname ligt 11 procent lager dan het 10-jarig gemiddelde. Volgens het ministerie is de schade beperkt gebleven als gevolg van de inspanningen om bosbranden te bestrijden.

De noordelijke Rif-regio is met 81 bosbranden het zwaarst getroffen. Ruim 1.482 hectare bos ging in vlammen op. Op de tweede plaats staat de regio Fez-Boulemane met 17 branden en 859 hectare verbrand land.

De grootste bosbrand in de Rif-regio werd geregistreerd in het bos van Jbel Sougna in de provincie Chefchaouen en besloeg een gebied van 1.100 hectare. De geraamde schade van branduitbraken in de provincie Sefrou, in Laanaceur (Dayat Ifer) en in Ighezrane ( Ribate Al Kheir) bereikte respectievelijk 470 en 350 hectare. Bij de bosbranden gingen veel plantensoorten verloren, zoals de kurkeik, aleppo-dennen en steeneiken.

Het wederopbouwprogramma van verbrande bossen is inmiddels in het gehele land gestart, zo ook in het Zemzem-bos in de noordelijke stad M'diq dat vorig jaar was afgebrand. Het herstellen van de beschadigde ecosystemen in het bos van Zemzem kost zo'n 15,5 miljoen DH (€ 1,4 miljoen).

© MAROKKO.NL 2021
marokko
bosbranden
klimaatverandering
natuur
bosbeheer
ecosystemen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi