Melbourne vestigt record: meeste dagen lockdown ter wereld

buitenland
0
4 okt '21
De Australische stad Melbourne heeft na zondag de twijfelachtige eer om de stad te zijn die wereldwijd het langst in lockdown heeft verkeerd vanwege corona.

De inwoners van de stad zaten zondagavond, alle verschillende lockdownperiodes bij elkaar opgeteld, in totaal al 245 dagen gedwongen binnen, zo berekende de Australische omroep ABC.

Zij blijven bovendien ook nog wel even in lockdown. Melbourne neemt het record voor langste cumulatieve lockdown over van Buenos Aires. Die Argentijnse hoofdstad was van 20 maart tot 11 november 2020 maar liefst 234 dagen achter elkaar in lockdown en ging ook van 21 tot 31 mei dit jaar nog een keer tien dagen op slot. Melbourne verdeelde zijn lockdowndagen over zes periodes.

De huidige lockdown in de stad zal nog minstens drie weken van kracht blijven. Daarna moet 70 procent van de stadsbevolking van 16 jaar en ouder zijn gevaccineerd tegen het coronavirus.

Dat percentage zou dan het startschot kunnen vormen voor het versoepelen van de lockdown. Al waarschuwde de premier van de deelstaat Victoria, waarin Melbourne ligt, dat de plannen voor die versoepelingen, indien nodig, ook nog kunnen worden uitgesteld.

In Australië zijn sinds het begin van de pandemie zo'n 105.000 coronabesmettingen geconstateerd. Iets meer dan 1200 mensen in Australië overleden als gevolg van een besmetting met het virus

© ANP 2021
australië
melbourne
lockdown
coronavirus
victoria
argentinië
buenos aires
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?