Neef Ridouan Taghi opgepakt in Marokko

marokko
0
7 okt '21
De politie in Marokko heeft dinsdag Jaouad F, de neef en vertrouweling van Ridouan Taghi, opgepakt.

F. wordt verdacht van betrokkenheid bij een liquidiatie waarbij de zoon van een hoge Marokkaanse rechter om het leven kwam. F. is een neef van Ridouan Taghi en wordt door opsporingsdiensten gezien als een vertrouweling van Taghi.

De 27-jarige Bredenaar werd aangehouden in de Noord-Marokkaanse kustplaats Tétouan, waar zwaarbewapende eenheden van de Marokkaanse politie hem dinsdag inrekenden. Volgens ingewijden zien de Marokkaanse opsporingsdiensten hem als een betrokkene bij de moord op de zoon van een hoge Marokkaanse rechter in november 2017 in café La Créme in Marrakech.

Nederlandse politie blij met aanhouding
De twee schutters hadden opdracht om Mustapha F. te vermoorden, volgens justitie een succesvolle drugssmokkelaar en rivaal van Taghi. Door een blunder werd echter de zoon van een rechter gedood, een 26-jarige geneeskundestudent. Die droeg net als F. een wit T-shirt en zat op de stoel waarop F. kort daarvoor had gezeten.

De twee schutters zijn inmiddels in Marokko veroordeeld tot de doodstraf en de Marokkaanse autoriteiten zijn nog op zoek naar andere betrokkenen. Zo is er een uitleveringsverzoek gedaan voor een verdachte uit het Marengo-proces die volgens de Marokkaanse politie ook betrokken was. Ook een broer van Taghi is in deze zaak tot een lange celstraf veroordeeld.

Marengo draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Er zijn in totaal zeventien verdachten, onder wie Taghi en kroongetuige Nabil B. In het omvangrijke proces staat momenteel het verhoor van deze kroongetuige op het programma.

Jaouad F. komt veelvuldig voor in tal van grote strafonderzoeken, waaronder het Marengo-proces, en wordt gezien als een vertrouweling van Taghi. Zo heeft hij rechtstreeks contact met Taghi en andere kopstukken uit het Marengo-dossier, blijkt uit door justitie aan hem toegeschreven onderschepte communicatie. Jaouad F. wordt op dit moment niet vervolgd in het Marengo-proces.

Ook speelt F. een directe rol in het onderwereldconflict tussen Mustapha F. en Taghi. In januari 2016 stuitte de politie in een loods in Montfoort op een speciaal geprepareerde observatiebus, die door de politie wordt toegeschreven aan de organisatie van Mustapha F.

In deze bus werd een foto gevonden van Jaouad F., waarna in het criminele circuit het verhaal rondging dat er over en weer op elkaar gejaagd zou worden. Na de vergismoord op de zoon van de rechter werden niet alleen de schutters opgepakt, maar ook Mustapha F. Hij wordt in Marokko vervolgd voor witwassen.

Advocaat Inez Weski, die Taghi bijstaat in het Marengo-proces, wil niet op de kwestie reageren. Ook het Openbaar Ministerie verwijst naar de Marokkaanse autoriteiten.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
marengo
jaouad f
mocromaffia
ridouan taghi
la creme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?