RAM sluit samenwerkingsovereenkomst met Israëlische El Al

marokko
2
11 okt 15:02
De nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) en het Israëlische El Al hebben een overeenkomst gesloten om directe vluchten tussen Marokko en Israël aan te bieden.

Dat melden de twee bedrijven maandag in een persbericht. De overeenkomst werd ondertekend tijdens de 77e bijeenkomst van de International Air Transport Association (IATA) in Boston (Massachusetts), waar honderden afgevaardigden en leidinggevenden van luchtvaartmaatschappijen samenkwamen.

De overeenkomst werd getekend door RAM-CEO Hamid Addou en zijn evenknie bij El Al, Avigal Soreq. De twee bedrijven zijn van plan om luchtvervoersdiensten tussen de twee landen te exploiteren via hun twee respectieve hubs, namelijk de Mohammed V-luchthaven in Casablanca en de internationale luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv.

RAM treft momenteel voorbereidingen om "spoedig en zodra de algemene voorwaarden het toelaten" een directe luchtroute tussen Casablanca en Tel Aviv te lanceren, meldt het bedrijf in hetzelfde persbericht. El Al is eind juli al gestart met het aanbieden van directe vluchten tussen de twee landen.

Normalisering
Marokko sloot in december 2020 banden met Israël en beloofde de samenwerking met Tel Aviv op verschillende gebieden, waaronder toerisme, te versterken. Daardoor worden ook directe vluchten tussen Marokko en Israël hervat, na 17 jaar stilstand.

Israëlische luchtvaartbedrijven hopen al langer op directe vluchten met het Noord-Afrikaanse land maar door de opgeschorte betrekkingen was dat lange tijd niet mogelijk.

Tijdens religieuze seizoenen maken Joden pelgrimstochten naar Marokko en bezoeken het joods erfgoed. Vooral Marrakech, Fes, Casablanca en Essaouira zijn populair onder Israëlische toeristen.

In 2018 hebben meer dan 80.000 Israëliërs een bezoek gebracht aan Marokko. Door het gebrek aan directe vluchten tussen de twee landen waren Israëliërs tot dusver genoodzaakt via luchthavens van Turkije en Griekenland te reizen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
royal air maroc
ram
israel
el al
hamid addou
avigal soreq
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi