Vliegveld Marrakech in Top 10 mooiste vliegvelden ter wereld

marokko
1
11 okt 16:19
Het reistijdschrift Condé Nast Traveler heeft de Internationale Luchthaven Marrakech Menara uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld.

Menara Airport staat op de zevende plek in de wereldwijde top 10 en wordt door lezers van het tijdschrift vooral geprezen voor de architectuur, de gebruiksvriendelijkheid en de bereikbaarheid.

Het vliegveld van Marrakech is na Mohammed V International Airport in Casablanca het grootste vliegveld van Marokko en bedient voornamelijk Europese bestemmingen en enkele vliegverbindingen in het Midden-Oosten en Azië.

De luchthaven in Marrakech opende in februari 2020 een nieuwe terminal. De 3000 vierkante meter grote terminal kostte meer dan 40 miljoen DH (€ 3,8 miljoen) en biedt plek voor drie nieuwe zones, immigratieformaliteiten, paspoortcontroles en bagageafhandeling.

Bovenaan de ranglijst staan Singapore Changi Airport en Istanbul Airport op respectievelijk de eerste en tweede plaats. In de Arabische wereld stonden het Qatarese Hamad International Airport en Dubai International Airport in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) op respectievelijk nummer 5 en 6.

Het is de tweede bestemming in Marrakech die dit jaar door het Britse tijdschrift wordt geprezen. Het uberluxe hotel La Mamounia werd eerder deze maand uitgeroepen tot het beste hotel ter wereld, het is de derde keer dat het hotel in de okerkleurige stad de ranglijst van het luxe reismagazine aanvoert.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
marrakech
menara airport
top 10
vliegveld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi