Groot onderzoek naar doodschieten 20-jarige Rotterdammer

algemeen
0
12 okt 16:56
Een team van twintig rechercheurs doet onderzoek naar een schietincident maandagavond waarbij een 20-jarige Rotterdammer om het leven kwam.

De schietpartij had iets voor 22.30 uur plaats in de Schiltmanstraat, in het stadsdeel Feijenoord. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

De politie laat weten dat er nog veel onduidelijk is over het schietincident en over wat eraan voorafging. Agenten hebben uitgebreid sporenonderzoek in de omgeving van de Schiltmanstraat gedaan en met getuigen gesproken.

Volgens de politie hebben omwonenden meerdere schoten gehoord. De auto waarmee het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht is voor onderzoek in beslag genomen.

In Rotterdam maken veel mensen zich zorgen over wapenbezit en geweld in de stad, met name onder jongeren. Van 11 tot en met 17 oktober loopt er een actie waarbij mensen anoniem hun (steek)wapens kunnen inleveren.

De gemeente Rotterdam stelt dat eerdere inleveracties succesvol waren in de strijd tegen geweld op straat. Bij een actie werden ruim 250 wapens ingeleverd.

© ANP 2021
rotterdam
politie
vuurwapen
schietpartij
feijenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi