Spaanse boeren demonstreren tegen Marokkaanse landbouwproducten

marokko
2
12 okt 18:11
Ruim 200 boeren uit het Spaanse Almeria leidden afgelopen weekend een landbouwstaking gevolgd door een demonstratie nabij de haven van de stad.

Volgens de lokale nieuwszender La Voz de Almeria eisten boeren dat de Spaanse autoriteiten strenger toezien op de invoer uit derde landen, waaronder Marokko.

Marokkaanse landbouwproducten winnen aan populariteit en concurrentiekracht ten opzichte van Spaanse producten op de Europese markten.

Voor de demonstranten draagt ​​de komst van Marokkaanse landbouwproducten bij tot de "ineenstorting van de prijzen van de Spaanse producten." De demonstranten riepen ook op tot het aftreden van de Spaanse minister van Landbouw en Visserij, Luis Planas.

De boerenverenigingen, die het protest hadden gepland en sinds november 2019 protesteren, geven aan dat de productiekosten voor Spaanse boeren zijn gestegen en dat de situatie de afgelopen maanden verder is "verslechterd".

Spaanse producten worden van oudsher van hogere kwaliteit geacht, maar de kwaliteit van Marokkaanse producten is de afgelopen jaren sterk toegenomen waardoor er praktisch geen kwaliteitsverschil meer bestaat tussen Spaanse en Marokkaanse landbouwproducten, met uitzondering van de veel lagere prijs.

De concurrerende prijzen van Marokkaanse goederen, die soms tot wel een derde lager liggen, vormen de belangrijkste aantrekkingskracht voor de Europese markt.

Als gevolg hiervan worden Marokkaanse groenten steeds populairder in de EU, niet alleen voor prijsbewuste groothandelaren, maar ook in de foodretailsector.

© MAROKKO.NL 2021
spanje
almeria
marokko
landbouw
export
groente
fruit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi