Nieuw risiconiveau: coronasituatie in heel Nederland is zorgelijk

algemeen
1
13 okt 14:37
De stand van de corona-epidemie in Nederland is 'zorgelijk'.

Op dat risiconiveau staat het hele land in een nieuw waarschuwingssysteem dat de overheid woensdag heeft toegevoegd aan het coronadashboard.

Het is de opvolger van de regionale risiconiveaus, die vorige maand zijn afgeschaft. Het nieuwe systeem kent drie risiconiveaus: waakzaam, zorgelijk en ernstig.

Het niveau wordt elke dinsdag bepaald op basis van het zevendaagse gemiddelde van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal opnames op de intensive cares. Bij de regionale risiconiveaus telde ook het aantal positieve tests per 100.000 inwoners mee, maar dat is nu geen factor meer.

Het risiconiveau bepaalt mede welke maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat de druk op de zorg te groot wordt. Het is niet zo dat de regels automatisch worden aangescherpt als het niveau omhoog of dat de maatregelen worden versoepeld bij een stap terug.

Zo'n besluit hangt ook af van bijvoorbeeld het aantal nog beschikbare bedden op intensive cares, de hevigheid van de komende griepgolf en de "maatschappelijke en economische context".

© ANP 2021
zorgelijk
coronavirus
waarschuwingssysteem
waakzaam
ernstig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi