FIFA ziet in Israël kandidaat voor organisatie WK voetbal 2030

sport
2
13 okt 12:05
Israël gaat plannen maken om het WK voetbal van 2030 binnen te halen.

Voorzitter Gianni Infantino van de mondiale voetbalbond FIFA bracht dinsdag een bezoek aan het nieuwe nationale trainingscomplex van de Israëliërs nabij Tel Aviv.

Infantino had ook een ontmoeting met premier Naftali Bennett en daarbij kwam het WK van 2030 ter sprake. "Het was een genoegen u te ontmoeten en uw ideeën te horen over Israël als gastheer van het WK 2030, samen met onze Arabische buren", schreef Bennett op Twitter. "Dat is een doel waar we allemaal naartoe kunnen werken."

Volgend jaar vindt het WK plaats in Qatar, voor het laatst met 32 deelnemers. De FIFA breidt het deelnemersveld daarna uit naar 48 landen. De Verenigde Staten, Canada en Mexico organiseren in 2026 het eerste 'uitgebreide' WK. De FIFA is van plan om het mondiale voetbaltoernooi vaker te gaan houden: om het jaar in plaats van één keer in de vier jaar.

Midden-Oosten
Intantino suggereerde tijdens zijn bezoek dat Israël het WK 2030 mogelijk kan organiseren met andere landen uit het Midden-Oosten, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar ondertekenden de VAE, Bahrein en Marokko de zogeheten Abraham-akkoorden, bedoeld om de betrekkingen met Israël te normaliseren.

De FIFA-voorzitter zou deze week ook op bezoek gaan bij de Palestijnse voetbalbond, maar de Palestijnen zegden die afspraak af. Ze waren boos dat Infantino in Jeruzalem een bezoek had gebracht aan het Museum van Tolerantie, dat is gebouwd op de plek van een voormalige moslimbegraafplaats.

© ANP 2021
gianni infantino
fifa
israël
tel aviv
naftali bennett
qatar
verenigde staten
canada
mexico
emiraten
vae
wk 2030
bahrein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi