Moordenaar Hümeyra wordt gehoord in zaak Nicky Verstappen

algemeen
0
15 okt 5:13
De moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vrijdag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen.

Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos B. in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de 11-jarige jongen.

In het hof in Den Bosch zal hij daar waarschijnlijk een nadere toelichting op geven. B.'s advocaat noemde de verklaring van E. eerder "flauwekul". "Hij is een jokkebrok en dan druk ik me beschaafd uit", zei Gerald Roethof na afloop van de vorige zitting, begin september.

E. is eind juni is veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodschieten van Hümeyra. Hij zat enkele maanden met B. op dezelfde afdeling in de penitentiaire inrichting in Vught. Daar zijn tijdens gesprekken volgens E. "belastende uitlatingen" gedaan. De 58-jarige Limburger ontkent dat ten stelligste.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match verdachte Jos B. in beeld. De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

Vrijdag wordt naast Bekir E. ook nog een DNA-deskundige gehoord. Volgende week vrijdag worden een forensisch arts, medisch deskundige en patholoog op zitting gehoord. Het is de bedoeling dat de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep vanaf november gaat plaatsvinden.

© ANP 2021
den bosch
vught
gerald roethof
maastricht
bekir e
humeyra
jos b
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi