Marokko: Vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht voor toegang openbare ruimte

marokko
7
18 okt 20:49
Vanaf donderdag is de vaccinatiepas verplicht voor toegang tot openbare plaatsen zoals horeca, sportfaciliteiten, theaters en winkelcentra.

Dat heeft de regering zojuist bekend gemaakt. De maatregel gaat in na Eid al-Mawlid die op dinsdag en woensdag wordt gevierd.

De vaccinatiepas is ook verplicht voor toegang tot het openbaar vervoer en interstedelijk verkeer. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving betekent de inwerkingtreding van de vaccinatiepas geen versoepeling van reeds geldende coronamaatregelen; de avondklok en andere preventieve maatregelen blijven van kracht.

De inwerkingtreding van de coronapas is geen verrassing. Begin september startte het zorgministerie met een bewustwordingscampagne om het belang van het vaccin te benadrukken en de komst van de vaccinatiepas aan te kondigen. "Het vaccinatiepaspoort, een essentieel document voor een normaal leven", luidde de boodschap.

De vaccinatiepas wordt reeds gebruikt in Marokko en is momenteel verplicht voor reizen tussen steden. De vaccinatiepas kan worden uitgeprint of via een QR-code op de mobiele worden getoond.

Momenteel heeft ruim 70 procent van de Marokkaanse bevolking minstens twee prikken gehad, oftewel 21 miljoen mensen. Het Rijksvaccinatiecomité verwacht dat de resterende 6,8 miljoen tegen het einde van de volgende maand is gevaccineerd.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
coronapas
horeca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi