Marokko verbiedt vliegverkeer van en naar Nederland

marokko
140
20 okt 15:05
De Marokkaanse overheid legt vanaf middernacht een vliegverbod op aan vluchten van en naar Nederland.

Dat bevestigt luchtvaartmaatschappij Transavia na berichtgeving hierover in Marokkaanse media. Air Arabia Maroc meldde eerder vandaag dat vluchten tot nader order zullen worden opgeschort.

Het vliegverbod geldt behalve voor Nederland ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Reisorganisatie TUI heeft op dit moment 78 vakantiegangers in Marokko zitten, die met Transavia naar het land zijn gevlogen.

TUI laat weten te onderzoeken hoe de reizigers het best ter plaatse kunnen worden ondersteund, in overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Transavia zegt nog te onderzoeken wat het verbod voor de maatschappij betekent. "We kijken of we toestemming kunnen krijgen om langer door te vliegen om gestrande reizigers in Marokko te kunnen ophalen", zegt een woordvoerster. Woensdag staan twee vluchten van de luchtvaartmaatschappij gepland die in ieder geval doorgaan.

De afgelopen zeven dagen zijn ongeveer 3500 passagiers met Transavia naar Marokko gereisd, geeft de zegsvrouw aan. Ze kon nog niet aangeven hoeveel Transavia-reizigers precies in het Noord-Afrikaanse land verblijven. "Het geeft een grove indicatie van hoeveel mensen daar nu zitten."

Coronapandemie
De Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc lieten eerder al op Twitter weten dat ze na woensdag 23.59 uur hun vluchten van en naar onder meer Nederland moesten opschorten.

Volgens Royal Air Maroc heeft de Marokkaanse overheid het besluit genomen vanwege de coronapandemie. Het is nog wel mogelijk om naar het land te vliegen vanuit bijvoorbeeld de Belgische luchthaven van Brussel.

De Marokkaanse regering legde recent al het vliegverkeer met Rusland stil uit angst voor coronabesmettingen. Er is vanaf donderdag in Marokko een vaccinatiepas verplicht voor binnen- en buitenlandse reizen.

© ANP 2021
marokko
transavia
duitsland
verenigd koninkrijk
rusland
vliegverbod
coronavirus
air arabia
coronamaatregelen
royal air maric
ram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi