WHO houdt coronamutant in de gaten

buitenland
1
21 okt 16:42
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt een mutant van de Delta-variant van het coronavirus in de gaten.

Experts hadden onlangs gemeld dat deze zogenoemde subvariant zich langzaam verspreidt in het Verenigd Koninkrijk (VK).

Andere landen, zoals de Verenigde Staten, Denemarken en Rusland registreerden ook de eerste gevallen. Volgens Britse media is de nieuwe mutant in juli voor het eerst ontdekt. Onderzoekers gaan er echter nog niet vanuit dat de subvariant veel besmettelijker is dan de huidige Delta-variant.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat weten dat de nieuwe mutatie in Nederland ook al een tijdje rondgaat. Sinds half augustus is het aandeel van de mutant 0,1 tot 0,2 procent van de besmettingen die worden bekeken in de zogenoemde kiemsurveillance, waarmee de verspreiding van virusvarianten in de gaten wordt gehouden.

"Dat percentage is sinds die tijd stabiel gebleven", aldus een woordvoerder. Hij benadrukt dat er wel vaker mutanten van coronavarianten ontstaan. "En of deze mutatie besmettelijker is, of de vaccins misschien makkelijker omzeilt, is lastig om te zeggen."

Marokko besloot woensdag om de vliegverbindingen met het VK, Nederland en Duitsland op te schorten uit vrees voor de virusmutatie.

© ANP 2021
rusland
who
virusmutatie
verenigd koninkrijk
rivm
verenigde staten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi