Vlaanderen wil boosterprik corona voor hele bevolking

buitenland
3
22 okt '21
De Vlaamse regering wil de hele bevolking de kans geven een boosterprik van het coronavaccin te krijgen.

Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag laten weten. Vlaanderen wil op die manier de bescherming tegen een coronabesmetting verhogen.

Na alle 65-plussers, de bewoners van tehuizen en de mensen met een verzwakt immuunsysteem kan ook de rest van de bevolking een derde prik (of in het geval van het Janssen-vaccin een tweede prik) halen. Zo worden mensen die zich niet kunnen of willen inenten en mensen bij wie de vaccins minder goed werken ook beschermd.

Wanneer de brede boostercampagne van start gaat is nog onduidelijk. Daarover wordt mogelijk volgende week beslist, melden Belgische media.

België
Het coronavirus grijpt in België weer om zich heen. Met de winter op komst vrezen de autoriteiten dat nog niet genoeg mensen zijn ingeënt om het virus in bedwang te houden. Zelfs niet in Vlaanderen, waar veel meer mensen zijn geprikt dan in Wallonië en in Brussel.

Nederland houdt het vooralsnog bij bijzonder kwetsbare mensen en de oudste ouderen. De toediening van een extra prik om de bescherming tegen het virus op te frissen is omstreden, omdat armere delen van de wereld nog nauwelijks zijn begonnen met inenten en erg verlegen zitten om vaccins.

© ANP 2021
vlaanderen
vaccinbooster
jan jambon
brussel
coronavirus
vaccinatiecampagne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?