TUI haalt vrijdag 78 reizigers terug uit Marokko

marokko
0
22 okt 16:48
De 78 reizigers die met reisorganisatie TUI Nederland in Marokko zitten, keren vrijdag terug naar Nederland.

Een toestel van TUI fly België is vanuit Brussels Airport naar Marokko vertrokken om de vakantiegangers op te halen, meldde een woordvoerder van de reisorganisatie.

Het toestel vliegt via Agadir en Marrakech en wordt vrijdagavond laat weer op het vliegveld van Brussel verwacht. Vanaf Brussel worden de passagiers per bus naar Nederland gebracht.

Marokko verbood met ingang van de nacht van woensdag op donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in de strijd tegen het coronavirus.

Vrijdag kreeg luchtvaartmaatschappij Transavia toch toestemming van de Marokkaanse autoriteiten om de komende week tien repatriëringsvluchten uit te voeren. De eerste komt in de nacht van vrijdag op zaterdag aan op Schiphol.

De Marokkaanse regering legde recent al het vliegverkeer met Rusland stil uit angst voor coronabesmettingen, ook is sinds donderdag in Marokko de vaccinatiepas verplicht voor binnen- en buitenlandse reizen en voor toegang tot openbare plekken zoals horeca en winkels.

© ANP/Marokko.nl 2021
marokko
tui fly
belgië
brussel
agadir
marrakech
vliegverbod
coronavirus
duitsland
verenigd koninkrijk
luchtvaartmaatschappij
transavia
luchthaven schiphol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi