Vijfde dag op rij recordaantal Russische coronadoden

buitenland
0
23 okt 11:26
Voor de vijfde achtereenvolgende dag hebben de Russische gezondheidsautoriteiten een recordaantal doden als gevolg van Covid-19 gemeld.

Het aantal bedroeg zaterdag 1075 slachtoffers en er zijn in de afgelopen 24 uur tevens ruim 37.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De hele week al ligt het aantal coronadoden boven de duizend per dag, reden waarom in Moskou op 28 oktober weer een lockdown wordt ingevoerd. Alle niet-essentiële winkels, cafés en restaurants moeten dicht, behalve zaken waar basisbehoeften worden verkocht zoals supermarkten en apotheken.

Woensdag kwam president Vladimir Poetin al met een nationale maatregel. Hij bepaalde dat mensen vanaf 30 oktober een week lang niet naar hun werk moeten gaan en drong er bij regionale leiders op aan indien nodig zelf plaatselijke maatregelen te treffen.

Het officiële dodental wegens Covid-19 ligt inmiddels op 229.528, waarmee Rusland het meest getroffen land van Europa is. Maar het statistiekbureau Rosstat ging eind augustus al uit van meer dan 400.000 doden.

Ondanks het ontwikkelen van een eigen vaccin, Spoetnik-V, is slechts een derde van de Russische bevolking ingeënt tegen het coronavirus. Die vaccinatiegraad behoort tot de laagste in Europa. Vooral onder ongevaccineerde 60-plussers slaat het virus toe; 86 procent van de coronadoden komt uit deze leeftijdsgroep.

© ANP 2021
rusland
vladimir poetin
besmettingen
doden
coronavirus
vaccinatiecampagne
moskou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi