Wankelende Verhoeven verslaat Ben Saddik en behoudt wereldtitel

marokko
7
23 okt 23:06
Rico Verhoeven heeft voor de tiende keer met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht van het kickboksen verdedigd.

De Brabander wankelde in de eerste twee ronden van het gevecht tegen zijn Belgische uitdager Jamal Ben Saddik. Maar hij gaf niet op en werd in de vierde ronde als winnaar aangewezen.

Opnieuw bewees Verhoeven dat hij een ijzersterke conditie heeft. Hoe langer een gevecht duurt, hoe meer kans hij heeft. Maar wat had hij het moeilijk in een goed gevuld Gelredome in Arnhem. Ben Saddik raakte de 32-jarige titelverdediger hard in de slotfase van de eerste ronde en sloeg in de tweede ronde opnieuw toe.

Verhoeven moest naar de grond en liep een diepe snee onder zijn linkeroog op. Het bloed stroomde over zijn wang, maar Verhoeven vocht door en raakte de Belg van Marokkaanse afkomst in de derde ronde stevig met een knie.

Met een dicht linkeroog knokte Verhoeven verder, tot groot plezier van de aanwezige toeschouwers. Ben Saddik raakte vermoeider en vermoeider en werd in de vierde van vijf ronden uitgeteld door de arbiter.

Alistair Overeem
Verhoeven is al sinds 2014 onafgebroken wereldkampioen. Hij heeft zich voorgenomen minimaal 10 jaar aan de top te blijven. Eigenlijk zou hij tegen Alistair Overeem vechten. Toen die zich anderhalve week geblesseerd afmeldde, bleek Ben Saddik bereid in de ring te stappen.

De 31-jarige Belg won in 2011 van Verhoeven en verloor in 2017 zijn tweede gevecht tegen de koning van het kickboksen. Hij vocht de afgelopen 3 jaar geen wedstrijden. Ben Saddik overwon in die periode kanker en rekende af met een depressie.

Hij zat ook anderhalve maand in hechtenis vanwege vermeende betrokkenheid in de grootschalige 'Operatie Sky', naar de door criminelen gebruikte cryptodienst die door de politie werd gekraakt.

Ben Saddik wist dat hij zijn gevecht tegen Verhoeven zo snel als mogelijk moest beslissen. Hij begon voortvarend maar miste na twee ronden kracht en adem om Verhoeven te definitief breken. Misschien wordt Gökhan Saki wel de volgende tegenstander van Verhoeven.

De Nederlander van Turkse afkomst vierde zijn rentree in de ring met een zege op de Brit James McSweeney.

Hamicha
Kort voordat Verhoeven en Ben Saddik zaterdag de ring betraden, kreeg het GelreDome één van de grootste aanstormende talenten van GLORY te zien. Mohamed Mezouari, beter bekend als Hamicha, heeft laten zien waarom niemand het langer dan één ronde met hem volhoudt. De Fransman Samuel Dbili kreeg in het GelreDome in de eerste ronde maar liefst drie keer acht tellen.

Met keiharde stoten op het lichaam wisselde Hamicha klappen op de boven- en onderkant af. Dbili hoopte dat hij kon rusten om de eerste ronde door te komen. De Amsterdammer liet het zo ver niet komen, met enkele keiharde klappen op de lever liet hij Dbili voor een derde keer in elkaar zakken.

© ANP/Marokko.nl 2021
marokko
belgië
jamal ben saddik
gelredome
mohamed mezouari
hamicha
arnhem
rico verhoeven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi