Derde repatriëringsvlucht uit Marokko geland op Schiphol

marokko
0
24 okt 14:17
De derde repatriëringsvlucht van Transavia met in Marokko gestrande reizigers is zondagmiddag iets na 13.30 uur geland op Schiphol.

Er konden in totaal 189 mensen mee met de vlucht vanuit Marrakech.

Volgens een woordvoerster waren er uiteindelijk 160 zitplaatsen bezet. Om te voorkomen dat het toestel met zo min mogelijk lege stoelen vertrok, probeert Transavia passagiers te bellen om te controleren of ze sinds hun boeking niet al op een andere manier naar Nederland zijn gereisd.

Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagavond kwamen er repatriëringsvluchten vanuit Marokko aan op de luchthaven. Aan boord van die vluchten zaten respectievelijk ongeveer 100 en 156 passagiers.

Tien repatriëringsvluchten
Marokko verbiedt sinds donderdag alle vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in die landen.

Transavia kreeg vrijdag toestemming van Marokko om tien repatriëringsvluchten uit te voeren. Na zondag staan er nu nog zeven vluchten naar Nederland gepland.

Maandag vertrekken er drie vluchten vanuit Marokko. Die vluchten zijn volgens Transavia bijna volledig volgeboekt. Desondanks zijn deze vluchten waarschijnlijk niet genoeg om iedereen die terug wil naar Nederland te brengen.

In de weken voordat het vliegverbod werd aangekondigd zijn in totaal zo'n 3500 mensen met Transavia naar Marokko gevlogen.

© ANP 2021
transavia
repatriëringsvlucht
schiphol
marokko
marrakech
duitsland
verenigd koninkrijk
vliegverbod
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi