Rabat verbiedt protest tegen vaccinatiepas

marokko
5
24 okt 15:51
De Marokkaanse autoriteiten hebben zondagochtend kunnen voorkomen dat een demonstratie tegen de vaccinatiepas van de grond kwam.

Tientallen demonstranten hadden zich voor het regeringsgebouw in de Marokkaans hoofdstad verzameld om te protesteren tegen de verkapte vaccinatieplicht.

Sinds donderdag is in Marokko de vaccinatiepas verplicht voor interstedelijk verkeer en voor toegang tot openbare plekken zoals horeca en winkels, alsook overheidsgebouwen.

In het Noord-Afrikaanse land heerst veel weerstand tegen de invoering van de omstreden pas. Ongevaccineerden zijn niet welkom in de openbare ruimte zoals overheidsgebouwen en leerlingen en studenten mogen niet deelnemen aan fysiek onderwijs.

Veel ondernemers in de detailhandel, horeca, theaters, personenvervoer en sportcentra vrezen oponthoud en conflicten bij het controleren op de vaccinatiepas. Mensenrechtenorganisaties hebben Rabat verzocht het besluit te herzien omdat basisrechten van burgers worden geschonden. Er gaat een petitie rond om de verkapte vaccinatieplicht op te heffen. 

Op sociale netwerken wordt sinds vrijdag opgeroepen om in verschillende steden, waaronder Rabat, Casablanca, Marrakech en Tanger, sit-ins te houden.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
rabat
protest
vaccinatiepas
coronavirus
demonstratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi