RIVM: 5331 positieve coronatests, gemiddelde loopt verder op

algemeen
0
25 okt 15:40
De lijn van de corona-epidemie in Nederland gaat verder en verder omhoog. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld zo'n 5272 mensen positief getest.

Dat is het hoogste niveau sinds 27 juli, bijna drie maanden geleden. Het is de 25e achtereenvolgende dag waarop het gemiddelde stijgt.

Tussen zondagochtend en maandagochtend kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5331 meldingen van positieve tests. Dat zijn er weliswaar iets minder dan vorige dagen, maar op maandagen is dat gebruikelijk. Precies een week geleden, op maandag 18 oktober, meldde het RIVM minder dan 3400 positieve tests en de maandag daarvoor 2250.

In de gemeente Amsterdam kregen 236 inwoners te horen dat het virus bij hen is vastgesteld. Dat is het hoogste aantal van het land. Rotterdam registreerde 201 positieve tests en in Den Haag kwamen 145 coronagevallen aan het licht. Daarna volgen Utrecht (82) en Eindhoven (73). In twaalf gemeenten testte geen enkele inwoner positief.

Sterfgevallen
In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 36.902 positieve tests. Dat is bijna 50 procent meer dan in de zeven dagen ervoor.

Het aantal sterfgevallen steeg met zes. Het gaat om twee inwoners van de gemeente Ede en verder om mensen uit Amsterdam, Almere, Veenendaal en Wageningen. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden. Het kan soms even duren voor het RIVM bericht krijgt dat een coronapatiënt is gestorven.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 71 sterfgevallen, gemiddeld zo'n tien per dag. Dat is gelijk aan het weektotaal op zaterdag, en dat was het hoogste niveau sinds 30 mei.

© ANP 2021
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi