Israël trekt na 10 jaar het negatief reisadvies voor Marokko in

marokko
0
25 okt 19:00
Na meer dan een decennium heeft Israël maandag het negatief reisadvies voor Marokko opgeheven

In een verklaring meldt de Israëlische Nationale Veiligheidsraad dat het besluit is genomen doordat de dreiging voor Israëliërs in Marokko is afgenomen als gevolg van de herstelde betrekkingen tussen de twee landen. Israëlische toeristen wordt echter geadviseerd alert te blijven tijdens een bezoek aan Marokko, aldus dezelfde verklaring.

Marokko rekent op een jaarlijkse doelstelling van 200.000 Israëlische toeristen vanaf 2022, een aantal dat naar verwachting zal toenemen gezien het potentieel dat met name de Marokkaanse gemeenschap in Israël biedt en waarvan het aantal bijna 800.000 mensen bedraagt.

Normalisering
Marokko sloot in december 2020 banden met Israël en beloofde de samenwerking met Tel Aviv op verschillende gebieden, waaronder toerisme, te versterken. Daardoor werden ook directe vluchten tussen Marokko en Israël hervat, na 17 jaar stilstand.
Israëlische luchtvaartbedrijven hopen al langer op directe vluchten met het Noord-Afrikaanse land maar door de opgeschorte betrekkingen was dat lange tijd niet mogelijk.

Tijdens religieuze seizoenen maken Joden pelgrimstochten naar Marokko en bezoeken het joods erfgoed. Vooral Marrakech, Fes, Casablanca en Essaouira zijn populair onder Israëlische toeristen.

In 2018 hebben meer dan 80.000 Israëliërs een bezoek gebracht aan Marokko. Door het gebrek aan directe vluchten tussen de twee landen waren Israëliërs tot dusver genoodzaakt via luchthavens van Turkije en Griekenland te reizen.

Marokko verwacht meer dan 200.000 Israëlische reizigers te verwelkomen.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
israe
reisadvies
nationale veiligheidsraad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi