Marokko: protesten in meerdere steden tegen verplichte vaccinatiepas (video)

marokko
2
25 okt 19:28
In verschillende delen van het land werden zondag sit-ins gehouden uit protest tegen de verplichte vaccinatiepas.

In Rabat, Casablanca, Meknes, Marrakech en Agadir kwamen honderden deelnemers bijeen om op te roepen de omstreden vaccinatiepas af te schaffen.

Sinds donderdag is in Marokko de vaccinatiepas verplicht voor interstedelijk verkeer en voor toegang tot openbare plekken zoals horeca en winkels, alsook overheidsgebouwen. De inwerkingtreding van de vaccinatiepas leidde tot ongekende drukte bij vaccinatiecentra in het gehele land.

In het gehele land heerst echter veel weerstand tegen de invoering van de omstreden pas. Ongevaccineerden zijn niet welkom in de openbare ruimte zoals overheidsgebouwen en leerlingen en studenten mogen niet deelnemen aan fysiek onderwijs.

De Orde van Advocaten riep de regering eerder al op het besluit terug te draaien omdat dit in strijd zou zijn met de Grondwet. De vaccinatiepas zou volgens de Advocaten veel juridische problemen opwerpen inzake de fundamentele rechten en vrijheden, het vrije verkeer van personen, vrijheid van vergadering, gelijkheid van burgers en de toegang van burgers tot openbare voorzieningen.

De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) heeft aangekondigd klachten in te zamelen van mensen die aangeven te worden gehinderd bij de toegang tot publieke diensten.

De meeste betogingen verliepen zonder problemen maar in hoofdstad Rabat zorgde een sterke aanwezigheid van de politie er voor dat het protest niet van de grond kwam. Demonstranten werden uiteengedreven en verzocht om huiswaarts te keren.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
protest
demonstratie
vaccinatiepas
coronavirus
amdh
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi