Panel: veel gevaccineerden voor maatregelen ongevaccineerden

algemeen
0
26 okt 16:16
Een grote meerderheid van de mensen die gevaccineerd zijn, is voor beperkende coronamaatregelen voor ongevaccineerden.

Zeven op de tien mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus in het opiniepanel van EenVandaag zeggen voor dergelijke maatregelen te zijn.

Gevaccineerden zijn volgens het televisieprogramma van mening dat ziekenhuispersoneel en mensen die op een operatie wachten de dupe zijn van mensen die geen prik nemen. Zij vinden dat onterecht.

Ongevaccineerden zijn op hun beurt massaal tegen maatregelen die alleen zij krijgen opgelegd. 98 procent is daarop tegen, aldus EenVandaag. Ook zeggen velen van hen zich niet aan de maatregelen te gaan houden.|

Dringender thuiswerkadvies
Van alle 28.485 ondervraagde opinieleden vindt 60 procent dat de coronamaatregelen in ieder geval aangescherpt moeten worden, los van voor wie ze gaan gelden. In meerderheid zijn ze voor een dringender thuiswerkadvies, strengere controles op de coronapas en het herinvoeren van de 1,5 meterregel.

Het kabinet geeft volgende week dinsdag een persconferentie, waarin het zal bekendmaken of en zo ja welke aanvullende maatregelen er nodig zijn vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge zei maandag "helemaal niets te willen uitsluiten" wat betreft mogelijke maatregelen.

© ANP 2021
inenting
hugo de jonge
vaccinatiecampagne
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi