EU-coronabewijs ook geldig in Verenigd Koninkrijk

marokko
0
28 okt '21
Ook het Verenigd Koninkrijk (VK) erkent voortaan het Europese coronacertificaat.

Nederlanders en andere EU-burgers met zo'n pas kunnen daardoor eenvoudiger naar het voormalige EU-land reizen.

De EU accepteert op haar beurt het Britse coronabewijs. Behalve het Verenigd Koninkrijk sluit ook Armenië zich aan. Dat brengt het aantal landen waar het certificaat, dat werkt met een QR-code, gebruikt kan worden op 45. "De komende weken en maanden zullen er meer volgen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Didier Reynders.

Met het certificaat kan de drager aantonen dat de kans klein is dat hij het coronavirus bij zich draagt, dankzij een volledige inenting of een eerder doorgemaakte besmetting of omdat hij of zij onlangs negatief is getest. De Europese Commissie hoopt het in zoveel mogelijk landen erkend te krijgen om het reizen weer op gang te helpen. De wederzijdse erkenning gaat vrijdag in.

Marokko sloot eerder al een soortgelijke overeenkomst met het VK, reizigers uit Marokko kunnen daardoor met de vaccinatiepas naar het VK reizen. De Britse autoriteiten plaatsten echter wel een kanttekening bij de in Marokko toegediende vaccins.

Zo worden in het VK alleen de vaccins van AstraZeneca, Pfizer, Moderna en Janssen erkend en worden mensen die het Sinopharm-vaccin hebben gekregen door het VK niet als gevaccineerd beschouwd. Reizigers kunnen momenteel echter niet direct vliegen tussen Marokko en het VK.

© ANP 2021
verenigd koninkrijk
europa
coronapas
europese unie
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi