Glory wil in februari uitpakken met Rico Verhoeven, Badr Hari en Alistair Overeem

sport
0
28 okt 20:08
Het volgende GLORY-evenement vindt plaats op 19 februari 2022 in de Gelredome in Arnhem.

Naast Rico Verhoeven komen ook Badr Hari en Alistair Overeem in actie, verwacht GLORY-voorzitter Pierre Andurand.

Met ruim 18.000 toeschouwers en meer dan 100.000 verkochte pay-per-views (PPV) kijkt Andurand tevreden terug op het evenement van zaterdag maar werpt hij ook een blik op de toekomst. "We gaan er echt een groot evenement van maken, met alle grote namen", zei de Franse voorzitter tegen NU.nl. "We willen dit evenement zoveel mogelijk impact geven."

Het evenement van zaterdag was het op één na grootste in de geschiedenis van GLORY. Alleen eind 2019, toen Verhoeven in GelreDome van Hari won, was het stadion met 32.000 toeschouwers beter gevuld dan de 18.000 van afgelopen weekend. Destijds waren er 3,5 miljoen tv-kijkers, tegenover de ruim 100.000 PPV's die voor 19,99 euro werden verkocht voor zaterdag.

"Erg mooi dat we deze cijfers hebben kunnen halen", vond Andurand. "Dit evenement is winstgevend en dat hebben we nodig om te kunnen groeien. Alleen zo kunnen we in de toekomst meer evenementen organiseren en een mooi platform bieden aan vechters om hun carrière op te bouwen."

Tijdens de pandemie organiseerde GLORY alleen nog maar evenementen in Nederland, altijd met Verhoeven of Hari als grote publiekstrekkers in het hoofdgevecht. Uiteindelijk wil de bond, die in 2022 het tienjarig bestaan viert, ook weer mondiaal groeien.

Voorlopig kiest GLORY als uitvalsbasis voor Nederland, oftewel "het Mekka van het kickboksen" zoals de bond het zelf noemt. "Hier zitten de meeste fans, dat heb ik deze dagen zelf kunnen ondervinden", vertelde de Franse eigenaar.

"Iedereen in het hotel en ook de taxichauffeurs wisten me alles te vertellen over de vechters. De sport leeft hier gewoon enorm en de sfeer in het stadion was prachtig."

© ANP/NU.nl 2021
glory
rico verhoeven
badr hari
alistair overeem
pierre andurand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi