Doden en gewonden bij aanval op militair ziekenhuis in Kabul

buitenland
0
2 nov '21
Er vonden twee explosies plaats, waarna onbekenden ook schoten hebben gelost.

Bij een aanval op het grootste militaire ziekenhuis in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn volgens de Taliban zeker negentien doden en vijftig gewonden gevallen.

De Taliban bevestigen dat er ontploffingen waren bij de ingang van het ziekenhuis met vierhonderd bedden, waar Talibanstrijders en voormalige Afghaanse veiligheidstroepen worden behandeld. Op beelden van vlak na de explosies is een rookpluim boven het gebouw te zien.

Speciale troepen van de Taliban zijn naar het ziekenhuis gestuurd. Een dokter in het pand heeft tegen persbureau AFP verklaard dat er is geschoten in het ziekenhuis. "Ik denk dat de aanvallers van kamer naar kamer gaan, net zoals de eerste keer dat het werd aangevallen", aldus de arts.

Nog niet opgeëist
Het ziekenhuis werd in 2017 aangevallen door gewapende mannen die verkleed waren als medisch personeel. Er kwamen toen zeker dertig mensen om het leven.

De Taliban, die sinds augustus weer de machthebbers van Afghanistan zijn, hebben te maken met bloedige aanslagen van een lokale tak van Daesh. Of die organisatie ook achter de aanval op het militaire ziekenhuis zit, is niet bekend. Die is nog door geen enkele groepering opgeëist.

© ANP 2021
afghanistan
kabul
taliban
aanslag
ziekenhuis
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?