Herstelde Mazraoui kan voor Ajax starten tegen Dortmund

sport
0
2 nov 19:32
Noussair Mazraoui kan woensdag voor Ajax uitkomen in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League.

De rechtsback is hersteld van een griep die hem zaterdag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo kostte.

Mazraoui heeft een belangrijke rol bij Ajax. Hij bestrijkt niet alleen de hele rechterflank maar schuift ook vaak door richting de centrale positie op het middenveld.

"Dat verwacht ik ook van een rechtsback", zei trainer Erik ten Hag tijdens een afsluitende persconferentie voor het duel met Dortmund. Devyne Rensch, de vervanger van Mazraoui tijdens het duel met Heracles Almelo, merkte hoe zwaar dat is. Hij kreeg kramp in de slotfase.

Ajax won twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Dortmund met (4-0). "Maar ik verwacht een heel andere ploeg", zei trainer Erik ten Hag. "Ze zullen er alles aan doen om ons niet zo vaak aan de bal te laten komen. En daar moeten wij dan weer een antwoord op hebben."

Overwinteren
Ajax kan zich al in de vierde groepswedstrijd voor de achtste finales plaatsen. Winst op Dortmund volstaat voor een plek bij de laatste zestien ploegen van de Champions League. Als Sporting Portugal punten verliest tegen Besiktas, dan is zelfs een gelijkspel voldoende om te mogen overwinteren op het hoogste niveau.

Borussia Dortmund mag tijdens Europese wedstrijden geen 80.000 maar 65.000 toeschouwers toelaten. De club had dinsdag zo'n 50.000 tickets voor het duel verkocht. Ajax wordt tijdens de wedstrijd gesteund door minimaal 4400 fans.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez en Blind; Álvarez, Berghuis en Gravenberch; Antony, Haller en Tadic.

© ANP 2021
noussair mazraoui
afc ajax
atlasleeuwen
dortmund
uefa champions league
heracles almelo
erik ten hag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi