Extra coronaprik voor alle Duitsers

buitenland
0
4 nov '21
Alle inwoners van Duitsland die al zes maanden geleden tegen corona zijn gevaccineerd, kunnen een extra prik krijgen.

De zogenoemde booster komt eerst algemeen beschikbaar voor ouderen, zorgpersoneel en mensen met een zwak afweersysteem. Daarna kan de rest zich opnieuw laten inenten.

De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, en de organisaties van artsen zitten daarmee op één lijn na felle discussies over wie een boosterprik zou moeten krijgen, melden Duitse media. Zo was er het voorstel om bij de ouderen alleen 70-plussers een extra vaccin te geven. Tot nu toe lieten ruim 2,3 miljoen mensen in Duitsland zich al een booster toedienen.

Inmiddels gaat ook Duitsland gebukt onder een nieuwe golf coronabesmettingen. In een etmaal zijn 33.949 mensen positief getest: het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Het vorige besmettingsrecord was van 18 december vorig jaar, toen 33.777 mensen positief werden getest.

Meer besmettingen
Hoewel sindsdien een groot deel van de Duitse bevolking is gevaccineerd, loopt het aantal besmettingen nu toch weer snel op. Daardoor komt ook de zorg steeds meer onder druk te staan. Er lagen woensdag 2226 coronapatiënten op de intensive care, het hoogste aantal sinds begin juni.

"We hebben op dit moment vooral te maken met een pandemie van de ongevaccineerden en die is gigantisch", waarschuwde minister Spahn eerder deze week al. Mogelijk volgen nieuwe coronamaatregelen, zoals een vaccinatieplicht voor personeel in de verpleging en ouderenzorg.

© ANP 2021
duitsland
vaccinatiecampagne
vaccinbooster
coronavirus
jens spahn
coronagolf
intensive care
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?