Familie Nouri en Ajax bereiken akkoord over schadevergoeding

sport
14
7 nov 14:31
De familie van oud-voetballer Abdelhak Nouri en Ajax hebben een akkoord bereikt over schadevergoeding.

Ingewijden bevestigen een bericht van de NOS hierover.

Nouri zakte ruim vier jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen in elkaar. De middenvelder liep zwaar hersenletsel op. Het betekende blijvende hersenschade en een abrupt einde van zijn voetbalcarrière.

Ajax erkende ruim drie jaar geleden volledige aansprakelijkheid voor de falende medische hulp die werd verleend aan Nouri. De familie van de nu 24-jarige Amsterdammer diende in januari van dit jaar een verzoek tot arbitrage in bij de KNVB, omdat het met Ajax geen overeenstemming kon bereiken over een schadevergoeding. Dat akkoord is er nu toch gekomen, waardoor de arbitragezaak niet door hoeft te gaan.

Jeugdopleiding
Nouri doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax. In september 2016 debuteerde de voetballer tijdens een bekerwedstrijd tegen Willem II in het eerste elftal.

In totaal kwam hij in vijftien officiële wedstrijden in actie, waarin hij één doelpunt maakte. Voor Jong Ajax kwam Nouri 45 keer uit, en scoorde elf keer. In 2017 ontving het talent de Gouden Stier, de prijs voor de beste speler van de Jupiler League.

Ajax wil zondag niet reageren op het bericht over de schadevergoeding. In het laatste jaarverslag van de club staat: "Op 23 januari 2021 is namens de speler een arbitragezaak aangespannen bij de arbitragecommissie van de KNVB met het verzoek een uitspraak te doen in deze zaak.

Ajax is in afwachting van de uitspraak van de arbitragezaak. Het financiële effect is derhalve nog niet in te schatten. Daarnaast blijven Ajax en de vertegenwoordigers van Abdelhak Nouri met elkaar in gesprek onder andere om de mogelijkheden van een minnelijke regeling te onderzoeken."

© ANP 2021
abdelhak nouri
afc ajax
werder bremen
bremen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi