Marokko levert 12 internationaal gezochte arrestanten uit aan Algerije

marokko
1
10 nov '21
De grenspost van Zouj Baghal tussen Marokko en Algerije werd maandag kort geopend om 11 Algerijnse onderdanen over te dragen aan de Algerijnse autoriteiten.

Een twaalfde persoon heeft een Europese nationaliteit. Tegen de twaalf waren internationale aanhoudingsbevelen uitgevaardigd.

De arrestanten werden overgedragen aan Algiers nadat ze zo'n twee jaar hebben doorgebracht in de Tiflet-gevangenis. Ze werden opgepakt tegen de achtergrond van internationale arrestatiebevelen voor het plegen van verschillende strafbare feiten. Onder de gedetineerden bevinden zich een aantal die bij verstek zijn veroordeeld voor celstraffen variërend van 20 jaar tot levenslang.

Deze uitzonderlijke veiligheidssamenwerking tussen Marokko en Algerije komt op het hoogtepunt van de diplomatieke crisis tussen de twee buurlanden.

In de afgelopen maanden heeft Algerije zijn vijandigheid jegens Marokko opgevoerd en verschillende beslissingen genomen, waaronder het verbreken van de diplomatieke betrekkingen en het sluiten van het Algerijnse luchtruim voor Marokkaanse vliegtuigen.

Vorige week beschuldigde Algiers Rabat zelfs van het doden van drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs, die zich in de no-go-zone ten oosten van de Marokkaanse veiligheidsmuur bevonden

© MAROKKO.NL 2021
marokko
algerije
zouj baghal
uitlevering
grens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?