Zorgminister Ait Taleb: in Marokko leven 15.000 mensen met HIV

marokko
7
10 nov '21
In Marokko leven ruim 15.000 mensen met HIV, dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid.

Zorgminister Khalid Ait Taleb presenteerde het begrotingsvoorstel voor zijn ministerie voor 2022. Het jaar markeert de 20e verjaardag van de oprichting van het Wereldfonds voor de bestrijding van AIDS, tuberculose en malaria.

Dagblad Al Massae besteedde vandaag aandacht aan enkele cijfers die de zorgminister onthulde. Met name 15.000 HIV-patiënten die worden gevolgd door toezichthouders.

Marokko was het eerste land in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA-regio) dat opeenvolgende subsidies ontving van het Wereldfonds voor de strijd tegen AIDS en tuberculose. Het fonds heeft inmiddels voor een bedrag van $ 130 miljoen de strijd van Marokko tegen deze ziekte gefinancierd.

Door inspanningen van zorgautoriteiten in Marokko op het gebied van infrastructuur, uitrusting en personeel, zijn meer dan 27.000 doden en 50.000 nieuwe AIDS-infecties voorkomen, meldt Al Massae.

Ondanks dat de ziektes momenteel worden overschaduwd door de coronapandemie, gaat de strijd tegen HIV en tuberculose onverminderd door om de twee tegen het jaar 2030 in Marokko te elimineren, aldus de zorgminster.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
khalid ait taleb
aids
volksgezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?