Noodlanding Mallorca: Spanje roept hulp in van Marokko bij zoektocht naar 13 voortvluchtende passagiers

marokko
1
12 nov 18:35
Op verzoek van de Spaanse nationale politie heeft Marokko foto's van 13 gevluchte passagiers verstrekt

De 13 Marokkanen zijn onderdeel van de groep passagiers die vorige week vrijdag op de vlucht sloegen nadat de Air Arabia vlucht waarin zij zaten een noodlanding moest maken op Palma de Mallorca.

De lokale politie en de Guardia Civil gebruikt de door Marokko verstrekte foto's om de rest van de gevluchte reizigers op te sporen. Minsten twee daarvan hebben inmiddels de overtocht naar Barcelona gemaakt, van hen ontbreekt elk spoor.

Van de 11 anderen wordt vermoedt dat ze zich nog op Mallorca bevinden of naar het schiereiland zijn gevlucht. Aangezien de migratieoperatie vooraf was gepland denkt de politie dat de voortvluchtigen familie of vrienden in Spanje hebben ingeschakeld voor hulp bij vervoer of onderdak.

In een verklaring liet de nationale politie weten de migratiepoging niet op te vatten als een gevaar voor de staatsveiligheid. Onder de voortvluchtigen zouden geen personen zitten die banden hebben met "jihadistische organisaties".

De meesten zouden ook geen strafblad hebben, met uitzondering van de man die aan boord klaagde over ongemakken. Hij werd in 2020 in Spanje opgepakt wegens openbare geweldpleging en vandalisme.

Gewaagde migratiepoging
De avondvlucht van Air Arabia Maroc was onderweg vanuit Casablanca naar Istanbul toen een passagier aan boord klaagde over gezondheidsproblemen. Nadat het vliegtuig op Mallorca voet aan de grond zette en terwijl hulpdiensten de zieke passagier evacueerden sloegen 23 anderen op de vlucht in een poging illegaal te migreren naar Spanje.

Bij aankomst in het ziekenhuis bleek dat de man die de noodlanding in gang had gezet gezond en wel was. Hij werd gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de illegale migratiepoging. De Spaanse politie heeft tot dusver 12 verdachten teruggevonden en gearresteerd.

© MAROKKO.NL 2021
marokko
spanje
palma
mallorca
air arabia
turkije
noodlanding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi