Chauffeur sluit man op in taxi en voorkomt bloedbad in Liverpool

buitenland
7
15 nov '21
Een taxichauffeur in Liverpool heeft zondag mogelijk een aanslag in de Engelse stad tegengehouden door een passagier met een bom in zijn taxi op te sluiten.

Lokale autoriteiten en Britse media komen met steeds meer informatie naar buiten over wat er is gebeurd.

De man wilde volgens Britse media met een taxi naar een kathedraal waar het einde van de Eerste Wereldoorlog werd herdacht. Daar waren volgens media in Liverpool zo'n 2000 mensen bij aanwezig.

De chauffeur moest vanwege wegblokkades omrijden. Zijn taxi stond op een gegeven moment stil bij een ziekenhuis, niet ver van de kathedraal. De chauffeur, die twijfels had over de intenties van zijn passagier, sprong volgens Britse media uit zijn auto en deed deze op slot vlak voordat de man een bom liet afgaan en daarmee zichzelf en de taxi opblies.

De bestuurder liep lichte verwondingen op, de passagier kwam om het leven. Het is niet bekend wat het motief was. Na de explosie zijn drie mannen opgepakt. Zij worden door de antiterreureenheid van de politie ondervraagd. Britse media melden dat de inlichtingendienst MI5 ook bij het onderzoek betrokken is.

De burgermeester van Liverpool Joanne Anderson looft de chauffeur voor zijn "heldhaftige inspanningen". Daarmee is "iets voorkomen dat een absoluut verschrikkelijke ramp in het ziekenhuis had kunnen zijn", aldus Anderson in een radioprogramma van BBC.

© ANP 2021
verenigd koninkrijk
liverpool
taxi
politie
mi5
geheime dienst
aanslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?